Το Προσωπικό Ταξίδι της Ανθής Αγρότου Μέσα από την Ανέλιξη της Μουσικοθεραπείας στην Κύπρο – Ανθή Αγρότου, μια συνέντευξη από τη Δώρα Παυλίδου

Τεύχος 6 (1) 2014 – Συνέντευξη

Πλήρες κείμενο [PDF]

Το Προσωπικό Ταξίδι της Ανθής Αγρότου Μέσα από την Ανέλιξη της Μουσικοθεραπείας στην Κύπρο

Ανθή Αγρότου, μια συνέντευξη από τη Δώρα Παυλίδου

(σσ. 7-11)

Περίληψη

Αυτή η συνέντευξη επικεντρώνεται στο προσωπικό ταξίδι  της Δρ. Ανθής Αγρότου, η οποία ξεδιπλώνει τις εμπειρίες που έχει βιώσει σε μια εποχή όπου η μουσικοθεραπεία στην Κύπρο βρισκόταν σε αρχικά στάδια της εξέλιξής της. Περιγράφει πώς η ίδια κατέληξε στο χώρο της μουσικοθεραπείας και αναφέρει σημαντικούς σταθμούς στην επαγγελματική της πορεία. Παράλληλα σηματοδοτεί τα εφόδια που έχει χρησιμοποιήσει και αποκτήσει κατά την επαγγελματική της σταδιοδρομία, ενώ προσφέρει συμβουλές για την περαιτέρω ανάπτυξη της μουσικοθεραπείας στην Κύπρο.

Λέξεις κλειδιά

Κύπρος∙ ψυχοδυναμική μουσικο-θεραπεία∙ εμπειρίες∙ ανέλιξη

Βιογραφία

Η Δρ. Ανθή Αγρότου πήρε το πρώτο της πτυχίο στην Αρχαία Ελληνική Φιλολογία από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και ακολούθως σπούδασε Μουσικοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο του Roehampton Surrey. Απέκτησε το διδακτορικό της δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Sheffield της Αγγλίας, και είναι εγγεγραμμένη επόπτρια μουσικοθεραπείας από το European Music Therapy Confederation. Το 2002 κυκλοφόρησε ντοκιμαντέρ με τίτλο Group Music Therapy with People with Profound Learning Disabilities and their Carers. Εργάστηκε σε κρατικά σχολεία και ιδρύματα στο εξωτερικό και στην Κύπρο. Δίδαξε μουσικοθεραπεία στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Lueven, Βέλγιο, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και τώρα στην Τριτοβάθμια Μουσική Ακαδημία Arte.

Email: anthiagr@spidernet.com.cy

 

Η Δώρα Παυλίδου είναι μουσικοθεραπεύτρια και εργάζεται στην Κύπρο. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού μουσικοθεραπείας (Nordoff-Robbins) και πτυχίου μουσικής. Σήμερα εκπαιδεύεται στη μέθοδο Benenzon. Είναι συντονίστρια των συνδέσμων και των δρώμενων του Approaches: Μουσικοθεραπεία & Ειδική Μουσική Παιδαγωγική.

Email: dorapavlidou@gmail.com